• Ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα - Παρασκευή 11:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. 
  • 210 - 98 44 772
  • Ε.Κ.Ε.Σ | 14 - Άρθρο: Κίνδυνος Θερμοπληξίας!
  • ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ
  • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ!

Προσοχή!

Τώρα το καλοκαίρι το να αφήσουμε τον σκύλο μας στο αυτοκίνητο το οποίο  μετατρέπεται από την ζέστη σε φούρνο είναι επικίνδυνο να πάθει θερμοπληξία και σε κάποιες περιπτώσεις είναι σαν να κάνουμε ευθανασία σε ένα υγιή σκύλο. Ποτέ μην κρίνετε από τον εαυτό σας δηλαδή ότι αφού αντέχετε εσείς την υψηλή θερμοκρασία αντέχει και ο σκύλος σας, πρόκειται για δύο διαφορετικούς οργανισμούς.

  • ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ :
Θερμοπληξία, εκτός από το αυτοκίνητο, μπορεί να πάθει και αν του στερώ το νερό, αν το βάζω σε έντονη άσκηση, αν το αφήνω σε χώρο χωρίς σκιά, ακόμη και αν το έχω κάτω από την ομπρέλα στην θάλασσα που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Μην αφήνετε τον σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και με ανοικτά τα παράθυρα κινδυνεύει. Αν ταξιδεύετε και δεν έχετε air condition προτιμήστε ώρες που δεν έχει ζέστη. Σε μεγάλα ταξίδια κάντε στάσεις και δώστε νερό.

Περισσότερο ευαίσθητα σκυλιά είναι τα υπερήλικα, τα κουτάβια, αυτά που έχουν κάποιο καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα υγείας και κυρίως τα βραχυκέφαλα (boxer, bouldog κλπ) λόγω μορφολογίας.

  • ΣΥΝΗΘΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Λαχάνιασμα, δύσπνοια, σιελόρροια, αφρός γύρω από το στόμα, τα ούλα και η γλώσσα γίνονται σκούρα κόκκινα. Στην αρχή δείχνει αγχωμένος και αργότερα δείχνει να μην έχει αντίληψη για το περιβάλλον και αδιαφορία για τα πάντα. Μπορεί να κάνει εμετούς ή διάρροιες με αίμα σε κάποιες περιπτώσεις στο τελευταίο στάδιο εμφανίζονται σπασμοί ο σκύλος πέφτει σε κώμα και φεύγει από την ζωή!

ΣΚΥΛΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Διαβάστε περισότερα για τον συνδυασμό Σκύλος και βόλτα με το Αυτοκίνητο στο αντίστοιχο Άρθρο.

  • Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ!

Προσπαθήστε να μειώσετε  τη θερμοκρασία του. Δροσίστε τον με νερό βρύσης (όχι παγωμένο) στο κεφάλι, στην κοιλιά, ή στα πόδια, ή καλύψτε τον με  πετσέτες βρεγμένες ή βρεγμένα ρούχα φροντίστε να τα αλλάζετε συχνά. Αν είσαστε σε εξωτερικό χώρο βρείτε κάποιο ρεύμα αέρα σε εσωτερικό με ανεμιστήρα ή air condition. Kαι όλα αυτά μέχρι να το μεταφέρεται οπωσδήποτε σε κτηνίατρο ο οποίος γνωρίζει πως θα ενεργήσει.

Όποιες άλλες απορίες και ερωτήσεις έχετε απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας ο οποίος  γνωρίζει τον σκύλο σας και είναι ο πλέον κατάλληλος να σας απαντήσει.

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Μοιράσου το παραπάνω Άρθρο στα Social Media
Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφόρηση με οποιοδήποτε τρόπο του παρόντος Άρθρου (μέρος, τμήμα ή σύνολο αυτού) χωρίς την έγγραφη συναίνεση-άδεια του υπογράφοντα και εκδότη και σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο συμπεριλαμβανομένου των κοινωνικών δικτύων, προσωπικών blog, ιστότοπους ομάδων, οργανώσεων, και πάσα ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.
COPYRIGHT © 2024 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ®  ALL RIGHTS RESERVED

TO Ε.Κ.Ε.Σ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ